Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Cum ne protejăm casa împotriva spargerilor?

Unul dintre cele mai mari coșmaruri ale majorității oamenilor este că în absența lor persoane străine pot pătrunde în interiorul casei și pot lua bunurile de valoare. Există multe modalități de a vă proteja împotriva spargerilor. În acest articol vă vom prezenta câteva recomandări legate de acest subiect.

Numărul intrărilor prin efracție din România arată o tendință de scădere. Astfel, statisticile ne arată că numărul acestor infracțiuni a scăzut cu 19% în 2020, față de anul 2019. Pentru spărgători, toamna târzie, iarna și primăvara devreme sunt anotimpurile de vârf, deoarece zilele mai scurte și nopțile lungi le permit să-și facă treaba cu ușurință. În mod similar weekend-urile prelungite și sezonul de vacanță sunt preferate de către spărgători pentru că locuințele sunt libere pentru perioade mai lungi de timp.

În cazul caselor, musafirii nepoftiți au acces ușor prin ferestrele sau ușile de slabă calitate ale teraselor. Nu întâmplător atât polițiștii, cât și asiguratorii recomandă cu tărie instalarea ferestrelor anti-efracție. În plus față de ferestre, există multe trucuri pe care le putem folosi pentru a ne proteja casa.

Ferestrele antiefracție pentru subsol ACO Therm 3.0

 • Cadru special format dintr-un singur element
 • Garnituri de etanșare suplimentare pentru o absorbție ridicată a presiunii
 • Protecție împotriva efracției, clasa RC2
 • Mâner blocabil cu cheie
 • Geam triplu termoizolant VSG (geam securizat)

Avantajele instalării ferestrei ACO Therm 3.0


Ferestrele de la subsol sunt punctul favorit de intrare al unui spărgător

Dar cum putem proteja mai bine încăperile de la subsol și chiar întreaga casă? În continuare am rezumat câțiva dintre factori care ne pot face casa mai sigură.


Șuruburi de montare și elemente de blocare

Ferestrele trebuie să fie prevăzute cu puncte de blocare suplimentare. Când fereastra este închisă, acestea formează puncte de închidere suplimentare și oferă astfel protecție împotriva efracției.

Fereastra ACO Therm 3.0 rezistentă la efracție oferă exact această tehnologie.

Un sistem compus din mai multe elemente de siguranță garantează o protecție suplimentară împotriva deschiderilor prin efracție.

Suprafața vitrată

Acordați o atenție deosebită geamului de sticlă al ferestrei. Se recomandă geam triplu termoizolant, realizat din sticlă securizată laminată extern P4A. Imaginea de mai jos arată că geamul exterior este semnificativ mai gros decât celelalte două. Această sticlă securizată laminată este, de asemenea, încorporată în cadrul mobil al ferestrei.

Geamul securizat este încorporat în cadrul mobil al ferestrei.


Mâner cu cheie

Mânerul ferestrei trebuie să fie blocabil. Acest lucru împiedică intrușii să deschidă fereastra sau să intre în casă prin spargerea geamului. Mânerul cu cheie este potrivit și pentru alte tipuri de ferestre ACO Therm pentru subsol.

Rezistență la burghiu

Protecția pentru burghiu împiedică găurirea mânerului și blocarea acestuia din exterior. Această protecție presupune o placă de oțel care nu este vizibilă atunci când fereastra este închisă. Imaginea de mai jos prezintă protecția unei ferestre anti-efracție ACO Therm 3.0.


Clasa de rezistență

Când cumpărați o fereastră, acordați atenție clasei de rezistență la efracție. Aceasta arată cât de rezistentă este fereastra la unelte și cât timp i-ar lua spărgătorului. Pentru case private se recomandă utilizarea clasei RC2. În plus, se recomandă să acordați atenție prezenței unui șurub de blocare, protecției burghiului și a unui mâner care poate fi blocat cu cheie.


Recomandări

 • În plus față de alegerea atentă a ferestrelor și a ușilor, precum și înlocuirea ulterioară a acestora, putem ține spărgătorii la distanță de bunurile noastre în multe moduri.
 • Nu distribuiți public niciodată pe platformele de socializare unde veți merge.
 • Instalați sisteme cu temporizator sau iluminat inteligent controlat de la distanță pentru a putea aprinde și stinge luminile.
 • Rugați pe cineva apropiat și de încredere să vă golească cutia poștală. Aceasta este de asemenea, un semnal pentru spărgători.
 • Dacă veți călători pentru o perioadă mai lungă de timp, strângeți lucrurile de valoare din curte și din grădină. Instalați lumini care detectează mișcarea în grădină.
 • Nu lăsați niciodata cheia de rezervă ascunsă în jurul casei.
 • Instalați o alarmă care poate fi completată cu un sistem de monitorizare la distanță.

Dacă aveți mai multe întrebări despre sistemul complet de cadru și fereastră ACO Therm 3.0 pentru subsol, vă rugăm să ne contactați.