Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Proiectarea dușului - întrebări și răspunsuri

Ce înseamnă o margine de gresie? De ce o rigolă de duș din oțel inoxidabil este mai bună decât una din plastic? Ce sunt scurgerile? Acestea sunt doar câteva întrebări la care ne gândim atunci când proiectăm o baie. Oricine se ocupă de renovarea sau construirea propriei săli de baie se va confrunta cu siguranță cu aceste aspecte.

Trebuie să subliniem faptul că în timpul construcției băii este important să fim informați cu atenție despre produsele selectate și materialele care urmează să fie folosite. Baia, dacă nu pentru o viață, este proiectată pentru o perioadă lungă de timp. De aceea, este esențial să lucrați cu materii prime și produse de calitate și să urmați instrucțiunile de montaj. Desigur, o soluție ar fi să încredințăm această sarcină unui profesionist în ale cărui sugestii avem încredere necondiționată.

ACO ShowerDrain C - flanșă de perete

ACO ShowerDrain C - flanșă orizontală

ACO ShowerDrain C - fără flanșă


Pentru a oferi o înțelegere mai clară, am selectat o serie de întrebări și răspunsuri în care prezentăm atât gama de produse ACO, cât și conceptele utilizate în colectarea și gestionarea apei din baie.

Facilitează aplicarea și conectarea hidroizolației la orificiile pentru drenare, aflate sub corpul superior al rigolei de dus. În această zonă, hidroizolația este lubrifiată.


Puteți folosi detergenții cu acid citric utilizați în alte activități casnice. Am scris un articol despre acest lucru în detaliu și am arătat procesul de curățare.


Membrana izolatoare de 8 cm lățime proiectată din fabrică poate absorbi infiltrațiile de apă și pot fi direcționate în corpul rigolei prin orificiile de scurgere.


Oțelul inoxidabil este mai dur decât plasticul. Coeficientul de expansiune termică este de aproximativ 10% din cel al plasticului, deci nu se extinde în timpul colectării apei calde, iar corpul inferior al rigolei nu se micșorează. Din cauza unei dilatări termice mai mari, se pot forma fisuri la îmbinările plăcilor de gresie, astfel apa poate pătrunde în structură.


Peretele sălii de baie trebuie, de asemenea, să fie impermeabilizat, astfel încât apa să nu umezească structura peretelui sau să se infiltreze prin el. Dacă rigola de duș este instalată pe colțul peretelui, conexiunea dintre izolație și rigolă poate fi ușor realizată cu o flanșă de perete. Dacă instalați rigola mai departe de marginea peretelui, soluția de rigolă cu flanșă orizontală este alegerea potrivită.


Membrana hidroizolantă asigură o conexiune optimă între izolațiile de sub cele două corpuri ale rigolei. Apa scursă prin grătar este condusă către corpul inferior al rigolei, unde se poate infiltra în orificiile de scurgere, dacă acesta are o descărcare secundară.


Apa de sub corpul superior al rigolei este direcționată și preluată prin orificiile de scurgere.