Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Cum se crează o pantă corectă în zona dușului?

În cazul unui duș de tip walk-in, proiectarea pantei este o problemă cardinală, deoarece astfel putem asigura scurgerea corectă a apei. ACO ShowerStep oferă o soluție elegantă pentru această problemă.

Am mai scris despre dușurile walk in care devin din ce în ce mai populare. Pot fi elemente spectaculoase și elegante într-o baie, mai ales atunci când sunt înconjurate de un perete de sticlă. Dar când vă gândiți la asta, nu este tocmai simplu să proiectați un astfel de duș pentru că sunt multe aspecte pe care trebuie să le luați în considerare în timpul construcției. Atunci când cumpărăm o cadă sau o cabină de duș completă, crearea pantei nu este o problemă pentru că instalarea cabinei este singura noastră sarcină.

Cu toate acestea, situația este diferită atunci când vrem să ne punem amprenta în amenajarea sălii de baie și mai ales, în proiectarea dușului. Rezultatul final va fi cu siguranță un tablou atrăgător. În același timp, apar nenumărate întrebări. Unde se instalează rigola de duș? Ce pantă trebuie proiectată astfel încât să nu existe apă pe pardoseala băii? Ce putem face pentru ca alte zone ale băii să fie cât mai uscate? Am abordat o parte din aceste probleme în alte articole și acum vom trece la subiectul pantei.

Pardoseala din baie este complet plată, fără pante. În zona dușului se creează o pantă în direcția rigolei pentru a facilita scurgerea apei. Înălțimea ideală de instalare a pantei este între 1,5% și 2%. Asta înseamnă ca există o diferență de nivel între celelalte zone ale băii, de la intrarea în duș și locul în care este instalată rigola. Altfel spus, pardoseala băii este ușor mai înaltă decât zona de duș. Și aici, din nou, apare o întrebare importantă: cum putem reduce această diferență de nivel? Mai mult, pe lângă diferența de nivel, cum putem instala în mod stabil peretele de sticlă al dușului?

Gama de produse ACO include o soluție pentru rezolvarea acestei probleme, profilul de compensare a pantei ACO ShowerStep. Prin instalarea profilului de compensare puteți reduce diferența dintre nivelul pardoselii dușului încorporat și suprafața băii în afara zonei de duș. ACO ShowerStep crează o tranziție perfectă între suprafețe. Este ușor de instalat și veți economisi timp. În plus, marginile zonei de duș pot fi protejate cu ajutorul acestui profil.

Marginea superioară a profilului ACO ShowerStep are o lățime de 12 mm, ceea ce înseamnă că poate fi montat și sub un perete de sticlă. Alegerea dimensiunii nu este o coincidență, deoarece permite utilizarea profilului de margine pentru pereții standard ai cabinei de duș de 9 mm. Un alt avantaj este că prin utilizarea unui profil de compensare, placarea este mai simplă și necesită mai puțină tăiere. Nu trebuie să vă faceți griji că dușul s-ar putea să nu se potrivească în lungime, pentru că ACO ShowerStep poate fi ușor tăiat la dimensiunea dorită.

Odată instalată, o suprafață metalică elegantă este vizibilă la joncțiunea podelei dușului și a peretelui cabinei.

ACO ShowerStep este fabricat din oțel inoxidabil și este disponibil în două variante. Finisajul mat este ideal pentru rigola de duș ACO ShowerDrain C, în timp ce versiunea cu finisaj electrolitic este potrivită pentru rigolele de duș ACO ShowerDrain E+ și M+, precum și pentru ACO ShowerDrain S+.

Pentru a folosi dușul fără probleme pe o perioadă lungă, solicitați ajutorul unui instalator.

Dacă aveți întrebări, experții ACO vă vor ajuta cu plăcere.