Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

De ce să alegeți o rigolă de duș mai scumpă?

Există o varietate de rigole de duș în magazinele de specialitate. În plus față de aceasta, prețurile variază foarte mult. Dar ce determină diferența de preț uneori semnificativă între produse? Merită să alegeți un produs mai scump? Răspunsul nostru la ultima întrebare este un da răsunător. În acest articol, vom explica de ce merită să investim mai mult într-o rigolă de duș de bună calitate.

În zilele noastre baia joacă un rol important în construcția unei case sau a unui apartament. La fel ca celelalte încăperi, în sala de baie ne putem juca cu conceptul de design și cu funcționalitatea sistemelor pe care dorim să le instalăm. Baia a depășit funcția sa originală și de multe ori, devine locul de reîncărcare și de relaxare. Astfel, mobilierul este mult mai mult decât combinația tradițională de duș sau cadă, chiuvetă, oglindă și dulap. Obiectele sanitare, mobilierul sofisticat și alte accesorii de înaltă calitate și durabile cu siguranță nu sunt ieftine. Cu toate acestea, în timpul proiectării trebuie să luați în considerare faptul că această încăpere este supusă prezenței apei și a aburului. Din acest motiv, nu este recomandat să economisiți pe echipamente și accesorii pentru un termen scurt. Dacă covorul din sufragerie se rupe sau se pătează, îl veți înlocui pur și simplu. Dar cu un produs încorporat în baie nu este atât de simplu. Aici, în unele cazuri, cum ar fi o rigolă de duș defectă, nu putem evita demontarea, care poate atrage costuri semnificative și resurse consumate.

În cazul băilor, diferențele de preț pentru această categorie de produse se pot datora diferențelor de calitate. Este posibil să puteți economisi o sumă bună de bani în timpul achiziției. Cu toate acestea, comparând această sumă cu costul total al sălii de baie, putem vedea că beneficiul imediat este minim comparativ cu costul total și există șanse mari ca sumele plătite pe reparațiile deja suportate pe termen mediu să poată amortiza suma economisită la începerea construcției. Prin urmare, merită să ne gândim pe termen lung, să calculăm costurile întregului ciclu de viață al băii și să planificăm investiția în acest spirit. Cel mai probabil, baia nu este proiectată pentru o perioadă de 3-5 ani, deci este important să alegem produse de calitate care să ne servească mai mult de un deceniu.

Să ne uităm și la detaliile care vă vor ajuta să alegeți rigola de duș.

Materii prime

În cazul rigolei de duș, cea mai fiabilă materie primă este oțelul inoxidabil. Poate că nici nu trebuie să explicăm beneficiile acestui material, deoarece numele său spune totul. Într-un mediu care este constant expus la umezeală, sistemul complet din inox va face față cu siguranță. Dacă sunt utilizate corect și curățate în mod regulat, putem fi siguri că dușul nostru va funcționa aproape la nesfârșit, fără probleme. Merită să riscați prin achiziționarea unei rigole de duș dintr-un material mai ieftin, dar mai slab, poate din plastic, în așteptarea unei posibile defecțiuni în câtiva ani?

Grătare și muchii la vedere

Ca utilizator, alegerea grătarului poate fi una dintre cele mai importante decizii, deoarece aceea este partea rigolei pe care o vom vedea în fiecare zi. De aceea, este nevoie să ținem cont și de calitate atunci când facem alegerea și nu doar de partea estetică. La fel ca și corpul rigolei de duș, în acest caz, grătarele din oțel inoxidabil sau sticlă securizată asigură satisfacția pe termen lung. Evitați grătarele din materiale mai ieftine și mai puțin durabile. Este important ca finisajul grătarului să fie suficient de fin și să nu rămână bravuri accidentale pe suprafața acestuia. De asemenea, dimensiunea modelului nu ar trebui să provoace un accident, adică degetele de la picioare nu ar trebui să se poată răni din cauza grătarului rigolei. Alegerea unui model de rigolă cu o gamă variată de grătare, va fi un avantaj atunci când v-ați săturat de aspectul grătarului actual și îl veți putea schimba cu un alt model de la același producător.

Pre-asamblare, conținutul cutiei

Este un detaliu tehnic, dar este încă un aspect important pentru pre-asamblarea rigolei de duș. Alegeți un produs care nu necesită asamblare, tăiere sau lipire înainte de instalare. Cu un produs compact, asamblat din fabrică este posibilă evitarea defecțiunilor în timpul funcționării după asamblarea internă. Fiecare post-aliniere poate acționa ca o sursă de defecțiune ulterior. Îmbinările rugoase de pe corpul rigolei pot provoca și mai multe neplăceri. Suprafețele sudate ale rigolelor ACO ShowerDrain sunt realizate de roboți, astfel încât acest proces este optimizat, iar utilizatorul final se poate bucura de un produs de înaltă calitate. Îmbinările realizate cu ajutorul sistemelor de sudare robotizate sunt mult mai calitative decât rezultatele obținute în urma sudurii manuale. Cutia produsului ar trebui să conțină toate instrumentele de care veți avea nevoie pentru asamblare. Exemple sunt sistemul de reglare a înălțimii, cârligul de ridicare a grătarului, capacul de protecție utilizat în timpul instalării, care protejează corpul inferior pe timpul instalării. Toți acești factori de creștere a costurilor servesc satisfacției clienților.

Producător

Pentru că vorbim despre bunuri de consum durabile, merită să fim puțin mai atenți la compania producătoare. De cât timp există compania? De cât timp produce rigole de duș? Ce alte produse din oțel inoxidabil produc? Pare o situație neașteptată, dar nu este deloc. Gândiți-vă la acest aspect: o companie cu experiență în instalații sanitare - primele sisteme de colectare ACO au fost dezvoltate în urmă cu mai bine de jumătate de secol – are mult mai multe cunoștințe, pe care le folosește și le actualizează continuu în dezvoltarea produselor. Spre deosebire de un producător debutant, care intră pe piață cu un grup restrâns de produse. Amintiți-vă că, la fel ca toate produsele cu un conținut tehnic, sunt necesare cercetări și dezvoltări serioase. Rigolele de duș sunt fabricate în conformitate cu standardele tehnologice stricte. Produsele sunt supuse unor teste riguroase, care reprezintă un beneficiu major pentru utilizatorul final. Chiar dacă acest lucru nu este neapărat recunoscut imediat în momentul achiziției, acesta va reveni cu o evaluare pozitivă în timpul instalării și al utilizării zilnice. Având în vedere durata de viață așteptată, nu este în niciun caz o considerație neglijabilă după care se dezvoltă și pe baza rezultatelor testelor, un producător declară capacitatea hidraulică a unei rigole de duș sau chiar capacitatea sa de impermeabilizare. Un bun exemplu al importanței acestor factori, sunt capetele de duș performante cu diferite funcții integrate, fără a fi nevoie să îl schimbați în mod regulat.

În videoclipul următor vă prezentăm pe scurt procesul de producție al rigolelor de duș ACO ShowerDrain.

Video:

Reflectând la cele de mai sus, urmarea acestor pași este cu singurață o sarcină mică. Pe de altă parte, dacă alegem bine produsul de calitate, ne putem bucura de plăcerile dușului fără griji și de un aspect estetic plăcut permanent pentru o perioadă lungă de timp.

Pe scurt, la fel ca în majoritatea cazurilor din acest domeniu, s-a dovedit că înalta calitate este un fel de garanție a funcționalității sistemului pe termen lung. În concluzie, da, este o investiție bună!

Dacă aveți întrebări suplimentare despre amenajarea dușului, vă rugăm să ne contactați și vom fi bucuroși să vă răspundem.