Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Cum se igienizează corect o rigolă de duș?

Din nou, ne uităm la o problemă aparent simplă la prima vedere: curățarea rigolei de duș. Ce este important de reținut este cât de des o curățăm, și nu neapărat soluțiile pe care pe folosim.

Baia noastră este completă, cu un duș special construit după propria noastră viziune și abia așteptăm să ne bucurăm de el în cele din urmă. Cu toate acestea, dușul, ca orice alt obiect sanitar, se murdărește în timpul utilizării, chiar dacă este în contact permanent cu apa. În realitate, reziduurile de săpun și gel de duș lasă pete pe gresie și sticlă. Stropii de la detergenți se modifică în timp sub formă de urme de calcar.

Dacă doriți să vă bucurați de duș și de frumusețea băii pentru o lungă perioadă de timp, atât dușul, cât și rigola trebuie curățate în mod regulat. Cu toate acestea, nu contează ce fel produse de curățare folosim, deoarece unele pot dăuna mai mult decât credem. În următorul articol am încerct să cuprindem cele mai importante informații.

Sfatul nostru

Oțelul inoxidabil se poate zgâria foarte ușor, de aceea recomandăm să nu folosiți unelte ascuțite sau lavete abrazive. Puteți folosi un burete sau o lavetă moale.

Se recomandă utilizarea produselor de curățat pe bază de agenți blânzi cu suprafețele obiectelor sanitare și a produselor special destinate curățării oțelului inoxidabil. Evitați folosirea detergenților puternici, corozivi (hipoclorit de sodiu, clor, acid clorhidric etc.). Aceste substanțe provoacă decolorare și coroziune pe suprafața rigolei de duș.

Corpul superior al rigolei de duș nu necesită o întreținere specială, de aceea recomandăm curățarea regulată a sifonului, în funcție de utilizare. Curățarea sifonului se face prin ridicarea grătarului cu ajutorul unui cârlig livrat de ACO împreună cu toate accesoriile rigolei.

Orice element de etanșare fisurat sau detașat în timpul utilizării și curățării, trebuie înlocuit pentru a preveni scurgerile.

Este recomandat ca atât grătarul din inox, cât și suprafața de sticlă să fie șterse cu o lavetă moale și uscată după utilizare, astfel încât să nu se formeze pete de calcar pe suprafață.

După ce ridicați grătarul, îndepărați garda hidraulică antimiros și curățați depunerile de săpun și firele de păr. Datorită gărzii hidraulice detașabile, orice alt obiect sau bijuterie care ar fi pătruns în scurgere poate fi îndepărtat cu ușurință.

Dacă este instalată și utilizată în mod regulat în conformitate cu instrucțiunile de montaj, chiar și în băile cu încălzire prin pardoseală, nu ar trebui să vă temeți că flanșa de impregnare se va usca.

În băile cu funcționare intermitentă, cum ar fi cele din casele de vacanță, este recomandat să folosiți un sifon care să prevină uscarea apei din garda hidraulică și să umpleți ocazional corpul inferior al rigolei cu apă.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre amenajarea dușului, vă rugăm să contactați colegii noștri din departamentul tehnic sau să ne scrieți un e-mail la adresa: tehnic@aco.ro.