Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Rigolă de duș sau gură de scurgere? Ce alegem?

Cu toții cunoaștem sentimentul de grabă în unele dimineți, atunci când vrem să plecăm cât de mai repede de acasă. Funcționalitatea devine din ce în ce mai des o prioritate și tot mai mulți oameni aleg să facă un duș revigorant, în loc de o baie lungă. Fie că vorbim despre un duș walk-in sau o cădiță de duș tradițională, fiecare versiune necesită un sistem eficient de colectare a apei. Alegerea ar fi între colectarea liniară printr-o rigolă de duș și colectarea punctuală printr-o gură de scurgere.

Care este diferența între cele două soluții? Când o alegem pe prima? Dar pe a doua? În acest articol vă prezentăm ambele soluții și, în același timp, oferim răspunsuri la aceste întrebări.

Când alegeți o rigolă de duș?

Aspect: rigola de duș oferă un aspect elegant dușului datorită grătarului longitudinal. Corpul rigolei încorporat în podea completează armonios designul băii.

Fără diferențe de nivel: după instalare, rigola este la același nivel cu pardoseala dușului.

Dimensiune: rigola de duș este disponibilă în diferite lungimi, dimensiunea poate fi aleasă între 60-120 cm. Versiunea mai lungă este ideală pentru cabine de duș mari, mai ales dacă sunt instalate mai multe capete de duș.

Instalare: rigola de duș este ușor de instalat, datorită înălțimii reduse de montaj și se adaptează cu ușurință în numeroase situații de instalare.

Când alegeți o gură de scurgere?

Compactă: gurile de scurgere pentru pardoseală sunt compacte având dimensiuni de 10-20 cm lățime. Alegerea ideală pentru dușurile mici.

Aspect: grătarele sunt rotunde sau pătrate, realizate din inox masiv, ce oferă o soluție igienică și ușor de întreținut. Suprafața grătarelor trebuie tratată cu grijă pentru a putea fi sigură atunci când călcați desculți pe ea.

Costuri: gurile de scurgere sunt de obicei mai accesibile la preț decât rigolele de duș. Dacă aveți un buget limitat, prețul poate fi un factor important de decizie.

Rezumat

Există numeroase opțiuni pentru partea superioară a gurii de scurgere: puteți alege un grătar din oțel inoxidabil sau un grătar de sticlă. Alegerea unui grătar dintr-un material de calitate va da un aspect modern în baie prin detaliile acestuia și în plus, va fi ușor și igienic de curățat.

În concluzie, nu există o alegere corectă sau greșită. Totul depinde de gusturile fiecăruia, de conceptul de design ales pentru sala de baie și bineînțeles, de bugetul disponibil.