Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Duș walk in sau cabină de duș?

Plănuiești să-ți renovezi baia? Sau îți construiești casa și acum ai ajuns la amenajarea băii? Cu siguranță vei avea o mulțime de întrebări legate de asta. Vrei un aspect cât mai natural și rustic al băii, dar ce fel de mobilier să alegi? Dar poate un subiect și mai important este dacă trebuie să montezi un duș aici, și dacă da, ce tip?

Pentru a face alegerea mai ușoară, am prezentat câteva dintre avantajele și dezavantajele unei cabine de duș închise complet și ale unui duș tip walk-in.

Avantajele unui duș walk in

 • Dușul încorporat sau de tip walk-in crează un design fără bariere. Peretele transparent de sticlă permite să intre mai multă lumină. Nu există o diferență de nivel atunci când intrați sau ieșiți din duș.
 • Conceptul de design fără bariere face posibilă utilizarea aceluiași duș în toate etapele vieții, fiind ideal pentru copii și ușor de folosit în scaunul cu rotile la bătrânețe. Ușor de întreținut și de curățat. Este suficient să ne gândim că, dacă vom construi o cabină de duș fără ușă vom fi deja scutiți de curățarea acestuia, de exemplu.
 • Puteți amenaja dușul în conformitate cu restul obiectelor sanitare deja alese. Dușul este o parte integrantă a băii, iar alegerea potrivită a elementelor individuale va completa armonios aspectul final.

Dezavantajele unui duș încorporat

 • Daca decideți să renovați baia și să transformați dușul într-unul încorporat, vă puteți aștepta la multă treabă de placare. Există riscul de a aluneca, de aceea puteți preveni acest lucru folosind un covoraș antiderapant în zona dușului.
 • Dușurile încorporate de dimensiuni mari, care includ mai multe baterii și capete de duș folosesc, de asemenea, mai multă apă.
 • Asigurați un sistem de colectare adecvat și preveniți formarea acumulărilor de apă în duș sau în baie. Dacă un duș încorporat nu are ușă, temperatura poate fi ușor mai scăzută în acest caz.

Avantajele unei cabine de duș

 • Cabinele de duș sunt disponibile în numerase forme: dreptunghiulare, pătrate, semicirculare, poligonale. Există o mulțime de opțiuni potrivite pentru dimensiunile, forma și nevoile băii dumneavoastră. În cabina de duș este o temperatură mai ridicată datorită ușii închise, care poate fi foarte plăcută în timpul iernii.
 • Dotările complementare plasate în cabina de duș, acestea pot oferi o experiență reală de spa prin iluminat ambiental, radio, cap de duș încorporat, trepete de masaj și altele.
 • Dușul este o parte separată, dar vizibilă. Nu este nevoie să instalați diferite elemente individuale deoarece cabinele de duș oferă totul într-un singur produs.

Dezavantajele unei cabine de duș

 • Pentru instalarea unei cabine de duș veți avea nevoie de un spațiu adecvat și trebuie luată în considerare deschiderea ușii.
 • În cazul în care vă confruntați cu lipsa spațiului, soluția poate fi o cabină cu ușă glisantă.
 • Cabina de duș necesită mai multă întreținere. Sfat: uscarea ușilor și a sticlei după fiecare duș va economisi timp pentru curățarea ulterioară.
 • Tehnologia și confortul au un preț. Recomandăm să stabiliți în prealabil suma pe care doriți să o cheltuiți pentru zona de duș.